Praktijk Boom

Scholen

Met GroepsGeluk, systemisch werken in de klas – maak je de dynamiek van de groep zichtbaar middels houten poppetjes, picto’s, symbolen en ander klein materiaal op tafel. Hierdoor krijgen zowel de leerkracht als de leerlingen inzicht in de processen die spelen in de groep.

Meerdere systemen, bewust of onbewust, oefenen invloed uit op het welbevinden van de kinderen binnen de groep, het gezin, de school, directie, privé van de leerkracht. Wanneer je deze dynamiek zichtbaar maakt, heb je een effectieve tool in handen om een fijn pedagogisch klimaat te creëren. In lastige situaties kun je direct de balans herstellen. Zo blijft je groep gelukkig en in een gelukkige groep kan iedereen zich optimaal ontwikkelen.

Groepsgeluk helpt de kinderen en de leerkracht te zien wat er onderliggend speelt. Daardoor ontstaat er meer begrip voor elkaar en verbinding en wordt duidelijk wat er achter bepaald gedrag schuilgaat. We hebben verschillende tools die we je kunnen aanreiken om daarna zelfstandig verder te gaan.

Loopt het niet lekker in je groep en wil je samen met ons kijken wat er nodig is om de balans te herstellen?

Afspraak
Maak een afspraak of neem vrijblijvend contact met ons op door een email te sturen naar info@praktijkboom.com