Praktijk Boom

Marion Janse Foto

Marion Janse

“Marion begeleidt met veel sensitiviteit, warmte en expertise. Ze neemt uitgebreid en in alle rust de tijd om je inzicht te geven waar je potentie ligt – en hoe die te versterken. Ze voelt de dingen goed aan. Je voelt je gezien en gehoord, ze is geïnteresseerd naar je kwaliteiten, kracht en de wijsheid die in je leeft”

Jarenlang werkte ik in het basisonderwijs waar ik geboeid raakte door de dynamieken in de gezinnen en in de groepen. Zo kwam het systemisch werk op mijn pad. Naast mijn werk ben ik mij verder gaan ontwikkelen. Naast coachopleidingen en opleidingen voor systemisch werk, heb ik ook opleidingen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling.
Als Energetisch Systemisch Coach begeleid ik jongvolwassenen, ouders en volwassenen door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen kunnen we samen ontdekken welke kwaliteiten jij hebt.
Zodat jij je “eigen wijsheid” weer kan ontdekken en liefdevol en krachtig op je eigen plek kan gaan staan.
Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen: twee zonen, een dochter en een kleindochter.

Hanneke Schripsema

“Hanneke is empathisch, creatief, enthousiast en heeft veel ideeën. Ze is oprecht nieuwsgierig naar wat er in een kind leeft. Ze laat je zelf ervaren wie je bent, wat je kunt en dat je hiervoor gaat staan”

“Als kind zei ik altijd dat ik moeder en juf wilde worden. Samen de wereld met kinderen ontdekken in zowel een school- als een thuissituatie, dat leek mij ideaal. Ik had een grote fantasie. Speelde graag juf, tekende vellen vol of verzon verhalen voor een zogenaamde groep kinderen. Graag wilde ik meer weten over hoe kinderen denken, leren en zich ontwikkelen.”

Ik ben ontwikkelingspsychologie gaan studeren. Na mijn studie heb ik als pedagoog gewerkt bij een kindercentrum in Amsterdam en als freelancer bij de Amsterdamse schoolbegeleidingsdienst. Tijdens mijn werk in het kindercentrum schreef ik veel over de kinderen. Langzaam ontstond het verlangen om verhalen te schrijven voor en met kinderen. En heb ik mijn eigen verhalenpraktijk opgericht. Elke keer werd ik verrast door de kinderen, welke oplossingen zij verzonnen voor de dingen of situatie waar kinderen tegenaan liepen in hun leven.

Naast mijn eigen praktijk was ik werkzaam als freelancer in een GGZ instelling in Zaandam. Samen met een collega bedachten we dat kinderen zich mogelijk veiliger en vertrouwder voelden in een kleinschalige praktijk. We hebben een kinderpraktijk in Amsterdam Noord opgericht.

Door het werken met kinderen en het samen schrijven van verhalen merkte ik dat je met de verhalen soms een laag dieper kwam dan met praten. Naast mijn studie psychologie was ik ook nieuwgierig naar je intuïtie. Zo heb ik diverse Cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling.

Nu zet ik zowel mijn psychologische als intuïtieve kennis in tijdens de coaching. Ik hoop dat je zelf kunt ervaren wie je bent, wat je kan én dat je hiervoor gaat staan. Tijdens de coaching sessies probeer ik lastige situaties luchtig te houden. Humor vind ik een belangrijke factor.

Ik ben getrouwd en heb twee volwassen kinderen, een dochter en een zoon.

Hanneke Schripsema Foto